Duitsland: Dortmund neemt de leiding

BERLIJN -

Borussia Dortmund heeft op de derde speeldag de leiding genomen in de Duitse Bundesliga. Dortmund versloeg zaterdag Wolfsburg met 4-0. Kaiserslautern, dat met 2-1 won van Keulen, heeft eveneens negen punten, maar scoorde minder. De topper tussen Bayer Leverkusen en kampioen Bayern München eindigde op een 1-1 gelijkspel.

Tim Vandevelde/AFP

BR>

Borussia Dortmund leidde bij de rust al met 3-0, na doelpunten van Marcio Amoroso, Lars Ricken en Jan Koller. In de tweede helft dikte een andere Tsjechische international, Thomas Rosicky de score aan tot 4-0. Voor Koller was het zijn eerste officiële doelpunt bij de Borussen.

In de wedstrijd Leverkusen - Bayern München bracht Ulf Kirsten de thuisploeg in de 69ste minuut op voorsprong. 10 minuten van het einde bracht Giovanni Elber de bordjes weer in evenwicht. In deze topper kwammen 22.500 toeschouwers opdagen. Leverkusen staat met 7 punten op een derde plaats. Bayern heeft na 3 wedstrijden 4 punten.

Ook Kaiserslautern behoudt het maximum van de punten. K'lautern versloeg Keulen met 2-1. Tsjechisch international Vratislav Lokvenc scoorde beide doelpunten.

Sebastian Deisler scoorde twee keer voor Hertha Berlijn, dat met 1-3 ging winnen bij Freiburg. Het was de eerste zege voor de ploeg van Bart Goor.

Energie Cottbus kende ook al een goede competitiestart. De Oost-Duitsers versloegen nieuwkomer FC Nürnberg met het kleinste verschil en staan vierde. 1860 München - Hamburg bleef in evenwicht (1-1), evenals Stuttgart - Werder Bremen (0-0).