Jumping Bratislava: België 9de in landenprijs

BRATISLAVA -

Duitsland heeft vrijdag op de CSIO-meeting in het Slovaakse Bratislava de Beker der naties, de 22ste manche om de landenprijsbeker, gewonnen. De Duitsers wonnen zonder strafpunt voor Zwitserland (8 ptn) en Frankrijk (12).

BELGA

BR>

De Belgen maakten geen goede beurt in Bratislava. Dirk Demeersman ("Platina"), Rudi Helsen ("Grand Ouvert"), James Peeters ("Alco") en Marc Boes ("Tre Jolie) eindigden met 16 strafpunten pas als negende en plaatsten zich niet voor de eindronde. Daar staat tegenover dat het eerste team van België, met Ludo Philippaerts ("Parco"), Jos Lansink ("AK Caridor"), Mark Van Dijck ("Verelst Goliath") en Stanny van Paesschen ("O de Pomme"), eveneens vrijdag, wel de landenprijs won op de CSIO-meeting van Dublin. In de stand staat België nu op de derde plaats met dertien punten achterstand op Duitsland en twee op Italië.

Beker der naties - Bratislava:

1. Duitsland 0 ptn

(Christian Ahlmann/"Sambo", Katharina Offel/"Granie", Hans-Jorn Ottens/"Kolibri", Heinrich H. Engemann/"Iris")

2. Zwitserland 8 ptn

(Alois Fuchs/"Clip des Champs", Céline Stauffer/"Daloubet D'Evor", Théo Muff/"Karondo V.Schl", Jorg Rothlisberger/"Zeno d'Or")

3. Frankrijk 12 ptn

(Patrick Poletto/"Dragonne Rouge", Aldrick Cheronnet/"Elite d.Vesquer", Bruno Gerez/"Donald Rouge", Laurent le Vot/"Elan de la Cour")

...

Niet geplaatst voor de tweede ronde:

9. België 16 ptn

(Dirk Demeersman/"Platina" 8, Rudi Helsen/"Grand Ouvert" 16, James Peeters/"Alco" 8, Marc Boes/"Tre Jolie" 0)

Beker der naties - stand (na 22 proeven):

1. Duitsland 62 ptn

2. Italië 51

3. België 49

4. Ierland 47

4. Frankrijk 47

6. Zwitserland 41