Boy George schrijft musical

Print
Boy George, de excentrieke voorman van The Culture Club, heeft een musical geschreven over zijn leven als artiest en kortstondig modevoorbeeld in de jaren tachtig.
Hoewel zogenaamde trendkenners de dikke lagen make-up, de extravagante hoeden en de lange gebonden haren ooit als "een vernederende modemisdaad" omschreven, hoopt George dat 'de Nieuwe Romantiek' uit de eighties zijn rentree maakt.
De auditie voor de musical 'Taboo', waarin de zanger van suikerspinnen hits als 'Karma Kameleon' zelf niet meespeelt, is intussen begonnen,. Meer dan tweehonderd mensen hebben zich aangemeld in de hoop een rol te mogen spelen in het stuk op West End in Londen. De meeste gegadigden zijn overigens twintigers.
Zij hebben niet aan den lijve ondervonden hoe combo's als The Culture Club, Spandau Ballet en Duran Duran destijds een tegenwicht vormden voor de heersende punkrage met glamour, glitter en fijn gebrushte haren. Boy George - hij komt tegenwoordig aan de bak als dj - zegt dat zijn musical gaat over mensen die het gevoel hebben niet in de maatschappij te passen. " De zanger van de Culture Club treedt met zijn theaterstuk in de voetsporen van de The Pet Shop Boys. Hun musical 'Closer to Heaven' ging in mei in Londen in première.