Sabena 'neemt akte' van dwangsom

De directie van Sabena heeft zaterdag gezegd akte te hebben genomen van de beslissing in kort geding van de Brusselse rechter om een dwangsom van 250.000 frank op te leggen aan elke arbeider die de toegang tot de luchthaven blokkeert. Sabena wil ook niet reageren op de klacht die werd ingediend door de Vlaamse Vereniging van Reisbureaus (VVR).

BELGA

Zestien reisbureaus stapten vrijdag naar de rechter omdat hun klanten hun vlucht hadden gemist omwille van de acties van het Sabena-personeel.

Wat de dwangsom betreft, zei Denis De Meulemeester van ABVV-Metaal dat zijn vakbond de maatregel niet kan aanvaarden en overweegt beroep aan te tekenen.

Op de luchthaven van Zaventem verloopt alles sinds vrijdag 14.00 uur weer normaal. Ook zaterdag werden er geen ongeregeldheden gemeld. "De directie stelt vast dat de werknemers van Sabena de voorkeur geven aan klantvriendelijke service en wil hen hiervoor bedanken", zo besluit de mededeling.

Vorige week braken na de aankondiging van het nieuwe business-plan door Sabena-topman Christophe Müller spontane acties uit bij het personeel. Donderdag moesten 62 Europese vluchten worden geschrapt, vrijdag 16.