Dochter Omega Pharma bedreigt door schadeclaim

Het Nederlandse Megadent eist van zijn Belgische sectorgenoot Lamoral, die in oktober 2000 werd overgenomen door Omega Pharma, een schadevergoeding van 4 à 5 miljoen gulden (2,5 miljoen euro, 101 miljoen frank) wegens het niet nakomen van contractuele verplichtingen.

BELGA

Op 16 augustus doet de Nederlandse rechter een uitspraak over het geschil. Lamoral en Megadent zijn beide inrichters van tandartspraktijken. Omega Pharma maakte tot nu toe geen melding van de claim.

De oorsprong van het juridische geschil tussen het Nederlandse Megadent en het Belgische Lamoral gaat terug tot 1998. "In 1998 sloot Lamoral een overnamecontract met Megadent. Die ovename is er nooit gekomen. Daarom is Megadent naar de rechter gestapt", aldus René van den Houdt, directeur en eigenaar van Megadent.

Op donderdag 16 augustus spreekt een Nederlandse rechter zich uit over de grond van de zaak en de gevraagde schadevergoeding. De uitspraak kan gevolgen hebben voor Omega Pharma, dat sinds 23 oktober 2000 voor 100 procent eigenaar is van Lamoral. Bij de overname repte Omega Pharma destijds met geen woord over de claim die op lamoral rustte.