Zuid-Amerika wenkt voor Steve Fossett

Print
De Amerikaanse ballonvaarder Steve Fossett ziet in zijn reis rond de wereld in een heteluchtballon Zuid-Amerika bijna aan de einder opdoemen. Hij heeft Tahiti en het koraaleiland Mururoa achter zich gelaten, en rukt nu op naar de kust van Chili.
In de nacht van vrijdag op zaterdag probeerde de 57-jarige Fossett boven de Stille Oceaan verscheidene vlieghoogtes uit in de hoop daarmee de ideale snelheid en richting vast te krijgen en sneller vooruit te komen. Het weer is totnogtoe een bondgenoot geweest van de ballonvaarder. Storm en onweer zijn hem voorlopig gespaard gebleven.
De Amerikaanse miljonair wil begin volgende week de kust van Chili bereiken. Voor het eerst sinds een kleine week zal hij dan opnieuw vasteland onder zich hebben. Fossett steeg vorige zondag op van Northam aan de westkust van Australië, erop vertrouwend dat geluk en gunstige winden hem op zestien dagen tijd terug naar de Australische westkust brengen. Hij zou zo de eerste worden om solo rond de wereld te varen. Na Chili en Argentinië dient Fossett nog de Atlantische en de Indische Oceaan te overwinnen.