Britse ex-parlementariër gearresteerd wegens verkrachting

De Britse Conservatieve ex-parlementariër Neil Hamilton en zijn vrouw zijn vrijdag gearresteerd. Het echtpaar zou deelgenomen hebben aan de verkrachting van een vrouw in Ilford in mei. Dat melden Britse media.

BELGA

De politie zegt ook een derde verdachte te hebben gearresteerd. De Hamiltons ontkennen de "monsterlijke aantijgingen" en hebben volgens de politie "volledig meegewerkt aan het onderzoek". De arrestatie is een zoveelste dieptepunt in de carrière van Neil Hamilton. Kortgeleden werd de ex-parlementariër failliet verklaard.

Zijn financiële problemen zijn een direct gevolg van een verloren rechtszaak tegen Mohammed Al Fayed in een geruchtmakende corruptiezaak. Fayed, de vader van de omgekomen vriend van prinses Diana, verklaarde dat hij Hamilton tienduizenden franken heeft betaald (inclusief een overnachting in het luxe Ritz-hotel in Parijs). In ruil daarvoor moest Hamilton onder meer parlementaire vragen stellen. Hij zou ook geld hebben aangenomen van de Amerikaanse oliemaatschappij Mobil in 1989.

Hamilton stapte naar de rechter nadat Fayed zijn uitspreken deed, maar verloor. Door het corruptieschandaal raakte hij in 1997 ook zijn zetel in het parlement kwijt. Hij werd in 1999 veroordeeld tot betaling van ruim 60 miljoen frank aan gemaakte proceskosten.