Doden en gewonden bij ongeval in Destelbergen

Bij een ongeval in Destelbergen is zaterdagmorgen één persoon om het leven gekomen. Een tweede slachtoffer overleed volgens het Gentse parket later in de voormiddag aan de gevolgen van de opgelopen verwondingen.

BELGA

Het ongeval gebeurde omstreeks 5.15 uur op het kruispunt van de Damstraat en de Dendermondsesteenweg. Een wagen kwam uit de Damstraat en wilde de Dendermondsesteenweg oprijden.

Aan boord zaten drie personen uit Zwijnaarde: een vrouw van 50 jaar, een man van 54 jaar en een 19-jarige jongeman. Het parket vermoedt dat het om een ouderpaar en hun zoon gaat. Identiteiten kon of wilde het parket niet vrijgeven. Hun voertuig werd bij het oprijden van de steenweg gevat door een personenwagen die in de richting van Gent reed. In dat voertuig zat een 57-jarige man en een 54-jarige vrouw, beide uit Laarne.

De hulpdiensten probeerden de 54-jarige man uit de eerste wagen ter plaatste te reanimeren maar dat had geen baat. Hij overleed ter plaatse. De andere 2 inzittenden werden lichtgewond. Het koppel uit Laarne werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. In de loop van de voormiddag bezweek de 54-jarige vrouw aan haar verwondingen. Het parket van Gent stuurde een deskundige ter plaatse.