Kop-staartbotsing met twee gewonden in Schepdaal

Op de Ninoofsesteenweg ter hoogte van het trammuseum in Schepdaal gebeurde zaterdag omstreeks 7.55 uur een zwaar verkeersongeluk. Er vielen twee gewonden.

BELGA

Een rode VW Golf bestuurd door Jorge Herpelinckx uit de Brakelsesteenweg in Ninove reed achteraan in op een Feroza Daihatsu bestuurd doro Hohan Ringoet (37) uit de Processiestraat in Lennik. Deze terreinwagen stond te wachten aan het verkeerslicht in de richting van Brussel. Mogelijk was de bestuurder van de Golf verblind door de laagstaande zon. De Golf sloeg na de aanrijding tegen het verkeerslicht en kwam in het midden van de Ninoofsesteenweg tot stilstand. De Daihatsu kantelde op de flank.

Het urgentieteam van het Erasmusziekenhuis kwam ter plaatse. De hulpdiensten van de Lennikse brandweer vervoerden de beide bestuurders onder doktersbegeleiding naar het Anderlechtse Erasmusziekenhuis. Door het ongeluk was de Ninoofsesteenweg in beide richtingen afgesloten. De federale politie zorgde plaatselijk voor een omleiding via het centrum van Schepdaal.