WK: Termure en Sologub geschorst

EDMONTON -

Twee atletes, de Roemeense Ana Mirela Termure en de Wit-Russische Natalya Sologub, zijn op het WK atletiek in het Canadese Edmonton betrapt op het gebruik van doping. Beide atletes werden meteen uit de uitslagen geschrapt en voorlopig geschorst, dat heeft de de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) bekend gemaakt.

BELGA

De Roemeense speerwerpster Ana Mirela Termure en de Wit-Russische loopster Natalya Sologub testten beiden positief op het gebruik van de verboden substantie norandrosteron. Een woordvoerder van de IAAF verklaarde dat ook de contra-expertise een positief resultaat opleverde.

Termure eindigde zondag in de kwalificaties van het speerwerpen als tiende en plaatste zich dus niet voor de finale. Ook Sologub slaagde daar niet in. In de halve finales van de 400 m finishte ze maandag als 5e.

Het gaat om de eerste dopinggevallen op dit WK. Twee andere atletes, de Braziliaanse Fabiane dos Santos (800 m) en de Canadese sprintster Venolyn Clarke, werden tijdens dit WK geschorst voor het gebruik van doping, maar zij testten positief voor de aanvang van het WK.

De IAAF deelde nog mee dat er sinds de start van het WK al meer dan 250 antidopingtesten werden afgenomen.