Haachtse wint Flanders Beach Handbal bij de mannen

Print
KNOKKE-HEIST - Haachtse klopte zondag in Knokke-Heist verrassend Hasselt in de finale van het Flanders Beach handbaltoernooi. Een versterkt Haachtse, dat in de competitie aantreedt in eerste landelijke versloeg vice-landskamioen Initia Hasselt met 3-0. In totaal namen 36 mannenploegen uit binnen-en buitenland aan het toernooi deel.
BR>
In de halve finale had Haachtse met 3-0 de maat genomen van Don Bosco Gent, terwijl Hasselt de baas bleef over Izegem met 3-0.

Na afloop lieten de organisatoren duidelijk verstaan dat ze dit Flanders Beach Handball-toernooi nog willen uitbouwen. "We dienden dit jaar tien ploegen te weigeren. Naar volgend jaar toe willen we opnieuw meer terreinen crëëren. Het is alvast duidelijk dat er in het handbal nood is aan dergelijke strandhappening." Toch weerklonk er ook een negatieve noot. "We vinden het enorm jammer dat de Vlaamse handbalvereniging het vertikte om aan dergelijk initiatief zijn medewerking te verlenen. De handbalbond heeft de mond vol over handbalpromotie maar als er dan eens een initiatief wordt genomen, zien we van bondswege geen kat" stelde mede-organisator Peter Beeckman.