Jeroen Blijlevens nog niet bijgetekend bij Lotto

Print
DEN HAAG - Jeroen Blijlevens kan, ondanks zijn slechte prestaties in de Tour de France, bijtekenen bij de Belgische wielerformatie Lotto. De gewezen topsprinter weet echter wel dat hem bepaald geen vorstelijk salaris wacht.
BR> Blijlevens: "Lotto heeft eerder in een gesprek al aangegeven me te willen houden. Maar het zal natuurlijk geen topcontract worden. Terecht, want ik haal geen resultaten. Het contract zal vooral gebaseerd zijn op een premiestelsel. Mocht ik weer wat gaan winnen, dan maak ik er zelf nog wat leuks van." Dit seizoen rijdt Blijlevens al onder dezelfde voorwaarden bij Lotto. "Het is dit jaar inderdaad geen vetpot. Terecht ook. Wie niet wint, moet ook minder verdienen."

Aanvankelijk zou Blijlevens na de Tour rond de tafel gaan met de ploegleiding, maar dat gesprek is uitgesteld. Volgens Blijlevens, die de Tour op 16 juli in Aix-les-Bains verliet, is dat geen teken aan de wand dat Lotto niet met hem verder wil. "Na de Ronde van Denemarken en de Ronde van Nederland gaan we praten. Ik heb een goed gevoel dat het goedkomt." En anders? "Ik geloof best dat ik nog wel ergens onderdak vind."

Blijlevens kreeg de uitslag van de bloedtesten die hij zowel voor als na de Tour de France liet uitvoeren. Daarbij werden aanwijzingen gevonden dat hij nog tijdens de laatste week van de Giro d'Italia, begin juni, met de ziekte van Pfeiffer kampte. In de eerste anderhalve week van de Ronde van Frankrijk had Blijlevens met de naweeën ervan te maken. "Uit de laatste test is uit de waarden van de leverfuncties gebleken dat de Pfeiffer weer weg is, maar dat ik het recent wel degelijk gehad heb. Vandaar dat ik in de Tour telkens niet herstelde van de inspanningen. Ik had het alleen liever stil gehouden. Ik wil niet dat anderen kunnen zeggen dat er altijd wat met die Blijlevens scheelt. Feit is wel dat ik, nu ik weet wat er aan scheelde, weer veel zin heb in de laatste maanden van het seizoen. Ik heb goed getraind."

Vanaf de veertiende augustus, wanneer de Ronde van Denemarken start, weten Blijlevens én Lotto wat het waard is.