ATP Cincinnati: Agassi mag koffers al pakken

Print
CINCINNATI - Het met 2,95 miljoen dollar (3,3 miljoen euro) gedoteerde ATP-toernooi van Cincinnati (VSt), het 7de van negen Masters Series, werd niet meteen een triomtocht voor Andre Agassi (ATP/2). Het Amerikaanse tweede reekshoofd moest al in de eerste ronde het onderspit delven tegen de Argentijn Gaston Gaudio (ATP-56): 6-4 en 7-6 (7/3).
Het is de tweede keer in één week tijd dat Agassi al na één ronde een tennistoernooi moet verlaten. Vorige week dinsdag moest hij in het Canadese Montreal in de eerste ronde van de 6de Masters Series de duimen leggen tegen de Kroatische kwalificatiespeler Ivan Ljubicic.

De Braziliaan Gustavo Kuerten, het nummer één op de wereldranglijst en eerste reekshoofd in Cincinnati, nam dan weer revanche op de jonge Amerikaan Andy Roddick (ATP-27). Die had hem in Montreal nog in de 3de ronde verslagen. Deze keer trok Kuerten met 7-6 (7/3) en 6-1 het laken naar zich toe.

De Kroaat Goran Ivanisevic (ATP-19) won in Cincinnati zijn eerste wedstrijd sinds zijn sensationele zege op Wimbledon. Ivanisevic versloeg in de eerste ronde de Spanjaard Francisco Clavet (ATP-65) met 6-3, 3-6 en 7-6 (7/5). Ivanisevic zou aanvankelijk vorige week al zijn opwachting in Montreal maken, maar hij liet dat evenement schieten om zijn blessure aan de schouder niet te verergeren. In Cincinnati zal hij ook dubbelen met de Duitser Boris Becker, die een éénmalige rentree maakt.