ATP: Andrei Pavel maakt grote sprong

Print
BRUSSEL - De Roemeen Andrei Pavel, zondag winnaar van de Masters Series in Montreal, maakte in de ATP-Champions Race een sprong van 26 plaatsen en dringt zo net de top-20 binnen. In het ATP-entry system steeg Pavel van de 43ste naar de 21ste stek.
BR>
De tegenstander van Pavel in de finale van Montreal, de Australiër Patrick Rafter, deed eveneens een goede zaak. Zowel in de Champions race, van zes naar vier, als in het Entry system, van negen naar zeven, steeg hij twee plaatsen.

Ook de Fransman Fabrice Santoro, die in Montreal tot in de halve finales raakte, maakte een opvallende stap vooruit. Hij won acht plaatsen, waardoor hij nu 16de staat.

De top 3 van de Champions Race bleef onveranderd. De Amerikaan Andre Agassi leidt nog steeds voor de Braziliaan Gustavo Kuerten en de Spanjaard Juan Carlos Ferrero. In het Entry system waren er geen positiewijzigingen bij de eerste zes. Kuerten leidt voor Agassi en de Rus Marat Safin.

Xavier Malisse blijft de eerste Belg op beide ranglijsten. Hij moest wel lichtjes terrein prijsgeven. In de Champions Race zakte hij één plaatsje van 35 naar 33. In het Entry System verloor hij twee plaatsen en komt hij op de 44ste plaats terecht. Olivier Rochus ging in het Entry System zijn broer Christophe voorbij. Olivier won drie plaatsen om op 74 terecht te te komen, dit terwijl Christophe van 69 naar 79 tuimelde.