EK Rallycross op Duivelsberg Maasmechelen

Print
MAASMECHELEN - De Belgische manche voor het Europees kampioenschap rallycross wordt dit weekend (11-12 augustus) verreden op het Duivelsbergcircuit van Maasmechelen.
De divisie 1 is daarbij de klasse die het meest tot de verbeelding spreekt. De wagens zijn meer dan 550 pk sterk, waardoor zij sterker optrekken dan een F1-bolide. In die divisie 1 neemt de Citroën Xsara WRC van regerend Europees kampioen Kenneth Hansen het op tegen de Saab 9.3 turbo van Per Eklund, de Mitsubishi Carisma van Eivind Opland, de Opel Astra 4X4 van Martin Schanche, de Ford Focus WRC van Jos Kuypers en de Peugeot 206 WRC van Jean-Luc Paillier.

Van Belgische zijde worden finaleplaatsen verwacht van Belgisch kampioenschapsleider Ludo Helven (Ford Puma) en Jacques Fransen (Subaru Impreza WRX). Een outsidersrol is weggelegd voor Patrick Vanmechelen (Subaru Impreza WRX) en Jos Sterkens (Ford Focus WRC).

In divisie 2 staat onze landgenoot Ronny Scheveneels (VW Golf) op een gedeelde leidersplaats, samen met Magnus Hansen (Citroën Xsara). De Divisie 2A is de kleinste klasse in het Europees rallycrosskampioenschap. Ook daar spelen de Belgen een hoofdrol. Michaël De Keersmaecker staat op de 3de plaats en wil met een overwinning op eigen bodem de Duitser Sven Seeliger van de leiding verdringen.

Op zaterdag 11 augustus zijn er oefenritten vanaf 13u30. Het grote werk begint zondag 12 augustus om 10u30 met de kwalificatiereeksen. De finales starten om 16u00.