Ognjenovic mag vrij vertrekken bij Real Madrid

Print
MADRID - Real Madrid heeft de Joegoslavische international Perica Ognjenovic verlost van zijn contract, nadat de middenvelder het merendeel van de (speel)tijd op de bank moest plaatsnemen. De 24-jarige Ognjenovic speelde in 3 seizoenen slechts 19 competitiewedstrijden voor de Koninklijke uit Madrid.
Ognjenovic, die in 1998 nog voor Joegoslavië uitkwam op het WK in Frankrijk, kwam in december 1998 voor 200 miljoen frank (5 miljoen euro) over van Rode Ster Belgrado. Hij tekende destijds een contract voor 5 seizoenen in de Spaanse hoofdstad. Maar een reeks blessures schoof de Joegoslaaf buiten beeld van (toenmalig) Real-trainer John Toshack en diens opvolger Vicente del Bosque.

Vorig seizoen zou hij op uitleenbasis vertrekken naar Valladolid, maar die deal sprong in de slotfase nog af. Sindsdien speelde hij geen enkele officiële wedstrijd voor Real Madrid. Ondanks zijn gebrek aan matchritme, bleef Ognjenovic wel in actie komen bij de nationale ploeg van zijn land.

Noch Real Madrid, noch de speler zelf wilde commentaar kwijt over de toekomstplannen van de Joegoslavische middenvelder.