Vercauteren: "Dit jaar moéten we roteren"

Print
HALMSTAD - "Wie kampioen wordt? Anderlecht is de grootste favoriet, maar we gaan rekening moeten houden met Brugge", blikt Franky Vercauteren, assistent-coach bij paars-wit vooruit naar de titelstrijd. Vercauteren gelooft in het nieuwe Anderlecht. Dus stellen we de vragen anders. Wat Sporting van de titel zou kùnnen houden, is...
1. Brugge heeft niets verkocht en bijna niets gekocht.
Vercauteren: "Misschien is het een voordeel voor Brugge dat het met ongeveer dezelfde ploeg kan blijven spelen. We hebben het vorig seizoen al benauwd gehad. Zonder die 7 gelijke spelen mochten we de titel vergeten. Club zal nog steeds een hecht blok vormen. Wij zullen misschien meer tijd nodig hebben om de vervangers in te passen. Spelen we met een dubbel bezette flank op rechts of op links? De zaken die vorig seizoen vanzelfsprekend en duidelijk waren, zijn dat nu nog niet".

2. Standard heeft weer heel wat gekocht.
"Nee, ik geloof niet in Standard. De ambitie van Standard stijgt wel, maar sterkhouders als Runje en Van Buyten laten gaan, blijft niet onbestraft".

3. Het vertrek van het koningskoppel Koller-Radzinski.
"Dat kan, maar op dat vlak zijn er een pak vraagtekens. Hoe evolueren Mornar en De Bilde? Kan Seol het Champions League-niveau aan? Feit is dat er niemand is van hetzelfde type als Koller en Radzinski. Naar Jan kon je de bal potten als je in nood was, Tomasz had de explosiviteit om een verdediger eraf te lopen. Vandaar dat we voor een deel anders moeten spelen".

4. Stoica blijft zo grillig.
"Stoica blijft Stoica: een speler met heel veel kwaliteiten aan de bal, maar even veel gebreken zonder bal. Letterlijk en figuurlijk is hij vaak afwezig. Letterlijk door zijn blessures, figuurlijk op het veld".

5. De verdediging lijkt minder secuur.
"Dat klopt, maar dat komt door een gebrek aan concentratie in de voorbereiding. Het gaat hier om individuele prestaties. Als het echt moet, zullen die vier er wel staan".

6. De Champions League gaat in tegenstelling tot vorig jaar punten kosten.
"Op Belgisch niveau zie ik geen problemen. Anderlecht heeft een grote groep. Dit seizoen is het wel zo dat we zullen moéten roteren. Want Koller, Radzinski en Goor waren jongens die aan een hoog rendement blijven spelen. Radzinski speelde 32 competitiematchen, Jan 33 en Goor 34! Van de huidige kern weet je bijvoorbeeld dat Stoica en Baseggio sowieso matchen gaan missen".