Meyssen: "Enorm gemotiveerd naar Macedonië"

Print
BIERSET - Woensdagmorgen om 9 uur trekt de Standard-delegatie vanop de Luikse luchthaven Bierset richting Skopje, in Macedonië. Preud'homme selecteerde 19 spelers voor de eerste Europese opdracht van de Rouches sinds het seizoen 1994-1995. El Yamani, Cavens en Oussalah bleven thuis. Ook kersvers doelman Khalid Fouhami (niet speelgerechtigd) kon niet mee naar Macedonië. Godwin Okpara, die overkwam van PSG, mag wel opgesteld worden tijdens de UEFA Cup-opdracht in Skopje, maar niet tijdens de eerste competitiewedstrijd op Charleroi nu zondag.
Michel Preud'homme ging afgelopen weekeinde al eens een kijkje nemen in Macedonië. "Vardar Skopje won een bekerwedstrijd met 2-0, maar een heel hoogstaande match was het niet," aldus de Luikse coach. "Misschien ook door de hitte. Die kan ons trouwens ook parten spelen donderdag. Vardar is een team dat vooral via het centrum probeert door te breken en veel dubbelpasses uitvoert. De flanken laat het veeleer onbenut."

Volgens Harald Meyssen moet Standard morgen een mooie uitgangspositie kunnen versieren. "We zijn enorm gemotiveerd," aldus de middenvelder, die met Eendracht Aalst nog Europees speelde tegen Levski Sofia en AS Roma. "We beseffen dat het momenteel nog een beetje zoeken is omdat er veel nieuwe spelers zijn bijgekomen. Maar in Skopje zullen we niets aan het toeval overlaten. Individueel zijn we misschien niet meer zo sterk als vorig jaar, maar als groep zijn we er zeker op vooruitgaan. En daar moeten we vertrouwen uit puren."