David Paas daagt RC Genk voor rechter

Print
GENK - David Paas, die sedert 2 juli in zijn eentje in de B-kern moet meetrainen, heeft een kort geding aangespannen tegen Racing Genk. Paas vindt dat hem het recht op arbeid wordt ontnomen en eist dat zijn contract met Genk wordt ontbonden. De arbeidsrechtbank van Tongeren zal de zaak dinsdag behandelen.
BR>
David Paas, die nog tot 2004 onder contract ligt bij Racing Genk, werd voor twee maanden naar de B-kern verbannen. «Sedert twee juli train ik alleen in die B-kern. Een uurtje per dag rond wat kegeltjes lopen en naar een leeg doel trappen. Het is pure bezigheidstherapie. Terwijl Genk contractueel verplicht is ervoor te zorgen dat ik als voetballer conditioneel in orde ben. Ik kon voor enkele weken bij Sankt Pauli gaan testen. Maar wat kan een speler die in vier maanden geen match meer speelde daar gaan uitrichten? De logica wil dat ik dan met de A-kern meetrain. In Nederland heeft de rechter trouwens al een paar keer beslist dat spelers verplicht weer in de A-kern moesten worden opgenomen.»

Meester Jan Verlinden die de zaak namens Racing Genk pleit, maakt zich weinig zorgen. «Wij hebben de dagvaarding pas vorige vrijdag ontvangen. We hebben het recht een week uitstel te vragen en de arbeidsrechtbank gaat op dat verzoek ingaan. Paas eist een plaats in de A-kern, maar contractueel staat dat nergens gestipuleerd. Het is uiteindelijk de trainer die beslist. Bovendien blijft zijn inkomen gegarandeerd.»

Robert Raes, voorzitter van de sportieve commissie van Racing Genk, betreurt de gang van zaken. «Na een evaluatie met Sef Vergoossen hebben we David Paas twee maanden geleden al gezegd dat er voor hem geen plaats meer was bij Racing Genk. Zo had hij rustig de tijd om naar een andere ploeg uit te kijken. Voor enkele weken was Sankt Pauli geïnteresseerd. Paas kon er zelfs meer verdienen dan in Genk, maar hij weigerde gewoon op dat aanbod in te gaan. Waar gaat het naartoe als een speler zijn plaats in de A-kern via de rechtbank opeist? Straks trekken ze ook naar de rechter om te eisen dat ze in de basiself staan. Ik vraag me echt af wat Paas bezielt? Welke club wil nog in zee gaan met een speler die zomaar naar de rechter stapt?»