Zwemmen: EK 2001 kortebaan in Antwerpen

Print
ANTWERPEN - De Europese zwemtop zal aanwezig zijn op de Europese kampioenschappen kortebaan in Antwerpen, van 13 tot en met 16 december 2001. Dat beweert althans Georges Straetemans, delegatieleider op het WK in Fukuoka, lid van het centrale federale comité, secretaris van AZSC, en ook de sleutelfiguur in de organisatie van het EK.
BR>
Vanuit die hoedanigheid en dankzij heel wat recepties, banketten en informele ontmoetingen naast het zwembad, stak hij heel wat op van ontmoetingen met zijn collega's van de belangrijkste Europese zwemlanden. "Het lijkt erop dat de continentale elite, die een briljant figuur sloeg op het WK in Japan, op de afspraak zal zijn in de Metropool. Duitsland treedt op volle sterkte aan, en zo ook Zweden, Italië, Groot-Brittannië, en Roemenië. Rusland twijfelt nog over hoe ze het gaan aanpakken, ofwel sturen ze hun 'beloften', anders komen hun gevestigde waarden", geeft Straetemans mee.

Wie er niet bij is, is Agnes Kovacs, de Hongaarse wereldkampioene op de 200 m schoolslag, die naar de Verenigde Staten trekt. Wat onze noorderburen betreft, zullen Pieter Van Den Hoogenband en Inge De Bruijn present zijn volgens de Nederlandse zwemcoach, maar hij voegt eraan toe dat laatstgenoemde, die in Oregon traint, nogal wispelturig is.