Jan Baillien Belgisch kampioen blootvoetskiën

Print
LOMMEL - Jan Baillien, bij de top-13 van de wereld, moest niet eens diep gaan om de nationale titel in het blootvoetskiën te pakken. In de slalom zette hij meteen de hoogste score (5.9). Dat is veel te weinig want de man uit Opgrimbie scoort normaal rond de 15 punten maar de weersomstandigheden in Lommel waren bijzonder slecht. Ronny Jansen van het organiserende Lommel Ski benaderde hem het kortst met 3.4 voor Chico Cohen (2.2) en uittredend kampioen Vincent Frank. In de figuren bleef Baillien steken op 3320. Cohen volgde met 510 en Jansen met 450 punten.
BR>
In de overall won Baillien moeiteloos met 2000 punten voor Jansen (711) en Cohen (526). Uittredend kampioen Frank scoorde slechts 414 punten. Baillien: «Vorig jaar zat ik op het WK en kon ik de Belgische titel niet pakken. Jammer genoeg zat het weer nu niet mee. Op zo'n ruw water mag je geen mirakels verwachten. De organisatie was nochtans goed en als voorbereiding op de World Games was dit BK zeker geschikt.»

Opmerkelijk was het debuut van Lommelnaar Tom Vanendert en de prestatie van de 12-jarige Gunther Van Calster (Gierle). Kurt Vandewinkel, met een blaar onder de voet, kon de achterwaartse niet uitvoeren en eindigde pas zesde net achter Peter Mous.