EK skeeleren: Belgen pakken 5 medailles

Print
BRUSSEL - De Belgen hebben tijdens de Europese skeelerkampioenschappen op de weg, van woensdag tot en met zaterdag in het Portugese Paços de Ferreira, vijf medailles veroverd.
BR>
In de allereerste wedstrijd van het wegkampioenschap was het al onmiddellijk raak. Britta Vantournhout finishte in de 300m tijdrijden als nummer drie na de ongenaakbare Italiaanse Belloni en de Franse Flourens. Nog dezelfde dag greep Jelle Spruyt ook brons in de puntenwedstrijd over 10.000 meter.

Op de derde wedstrijddag was er zilver voor het team Vanessa Derous, Sofie Eyckerman en Britta Vantournhout in de 5000m aflossing en brons voor Wouter Hebbrecht, Jelle Spruyt en Stijn Van Hove in de 10.000m aflossing.

Tijdens de allerlaatste wedstrijd van het EK weg 2001 dikte Wouter Hebbrecht in de marathon de Belgische medailleoogst nog aan: in een adembenemende sprint klopte hij de Franse prof Gicquel met 7 hondersten van een seconde voor een zilveren plak. De Italiaan Romani had ruim 3 seconden eerder het goud weggekaapt.