WTA San Diego: gekreun Seles stoort Capriati

Het beruchte gekreun tijdens de balwisselingen van de voormalige nummer één op de wereldranglijst, de Amerikaanse Monica Seles, heeft opnieuw voor opschudding gezorgd. "Ze schreeuwde alsof haar leven er van afhing. Niet meer te doen. Echt storend tijdens het tennisspel" klaagde Jennifer Capriati na haar uitschakeling in de kwartfinales van het WTA-toernooi in San Diego. De laureate van de Open Australische en Franse kampioenschappen verloor in twee sets van Seles, 6-3 6-3.

In de halve finales neemt Seles het op tegen martina Hingis, de nummer één van de wereldranglijst. De Zwitserse plaatste zich bij de laatste vier na winst met 6-3 6-4 tegen de Japanse Ai Sugiyama die eerder in het toernooi Kim Clijsters wipte.

Wimbledonlaureate Venus Williams schakelde de Française Nathalie Tauziat uit met 6-2 6-2 en neemt het in de tweede halve finale op tegen de Amerikaanse Lindsay Davenport die een achterstand met 1-4 in de derde set tegen de Française Sandrine Testud wegwerkte, 6-2, 5-7, 7-6 (7/5).

Uitslagen kwartfinales:

Venus Williams (USA/N.2) bat Nathalie Tauziat (Fra/N.6)

6-2, 6-2

Monica Seles (USA/N.7) bat Jennifer Capriati (USA/N.3)

6-3, 6-3

Lindsay Davenport (USA/N.4) bat Sandrine Testud (Fra/N.12)

6-2, 5-7, 7-6 (7/5)

Martina Hingis (Sui/N.1) bat Ai Sugiyama (Jap)

6-3, 6-4