"Internet grote concurrent van reisagent"

Print
"Slechts 24 procent van de Belgische vakantiegangers boekt zijn reis met bemiddeling van een reisagent. In Nederland is dat meer dan 60 procent", zo heeft reisagent Geert Staelens dinsdag gezegd. Het internet wordt volgens hem een steeds grotere concurrent voor de reisagenten.
Staelens heeft een reisbureau in het Oost-Vlaamse Wetteren en is zopas benoemd tot lid van het Technisch Comité Reisbureaus. Dit comité adviseert de bevoegde minister bij de erkenning van reisagenten.
Staelens : "Reisagentschappen hebben veel meer te bieden (dan het internet) en zijn daarom niet duurder. Wij hebben een garantie gestort aan het ministerie van Toerisme en dat is een zekerheid voor de klant. Als er iets mis loopt, grijpen wij in om tot een oplossing te komen. Wie via het internet boekt, kan van dit voordeel niet genieten."
De sector heeft volgens Staelens ook te lijden onder last-minute-boekingen, waarbij de klant vaak voor verrassingen komt te staan op zijn vakantiebestemming. De sector pleit dan ook voor een herwaardering van de vroege boekingen. "Mensen beslissen vaak op basis van een prijsverschil van 200 frank (5 euro), met alle gevolgen vandien. Toestanden zoals de Belgen die in Turkije vastzitten, zijn daar een voorbeeld van", aldus nog Staelens.