Ombudsman Vandebosch naar Belgacom

Print
Telecom-ombudsman Edgard Vandebosch houdt ermee op. De ombudsman heeft op 18 juli zijn ontslag ingediend en treedt vanaf volgende week in dienst van ... telefoonmaatschappij Belgacom.
"Na acht jaar ombudsmanschap denk ik dat ik alle types van klachten, problemen en conflicten wel had meegemaakt, en ik vond het tijd voor verandering", aldus Vandebosch, die bij Belgacom 'business development manager' wordt, en zich gaat bezighouden met de relaties met de overheden op diverse niveaus.
De 48-jarige Vandebosch heeft al een gevarieerde loopbaan achter de rug. Zijn eerste job had hij in de jaren '70 in Houthalen-Helchteren, waar hij de fusie van de gemeenten Houthalen en Helchteren begeleidde. Daarna hield hij zich enkele jaren bezig met de streekontwikkeling Midden-Limburg. Vervolgens was hij 7 jaar lang hoofd van de studiedienst van ACV-Limburg. Daarna was Edgard Vandebosch 6 jaar lang of twee mandaten volksvertegenwoordiger voor de CVP. De voorbije acht jaar was hij dus telecom-ombudsman, en nu stapt hij in het bedrijfsleven.