24 Uren van Francorchamps: Chrysler Vipers logische favorieten

De Chrysler Vipers zijn de grote favorieten in de 24 Uren van Francorchamps, die zaterdag om 16u van start gaat. Zes dergelijke wagens staan op de eerste rijen van de startgrid, een hegemonie die enkel doorbroken wordt door een eenzame Ferrari 550.

BELGA

De startvolgorde werd vooral donderdagavond al vastgelegd tijdens het eerste kwartier van de eerste kwalificatiesessie. De piste lag er toen nog quasi droog bij. Opdracht was om voor het begon te regenen de beste tijd te rijden. De Nederlander Mike Hezemans toonde de rest hoe het moest. Met zijn Chrysler Viper van het team Carsport, die hij deelt met zijn landgenoot Jeroen Bleekemolen en Thierry Tassin, was hij de enige die onder de 2:25 bleef.

De Italiaan Emmanuelle Naspetti slaagde erin om zijn Ferrari 550 Maranello van het team Rafanelli naast de Nederlandse Viper op de eerst startrij te posteren. Na een twintigtal minuten viel de regen naar beneden, en wijzigden de posities nog nauwelijks.

Enkele deelnemers hoopten vrijdagmorgen tijdens de 45 minuten-durende oefenritten hun tijd nog te verbeteren, maar weer was het weer de spelbreker. Slechts enkele moedigen waagden zich op het kletsnatte circuit.

Zaterdag om 16u, wanneer de motoren van de 39 deelnemende wagens losbranden, vertrekken de Vipers dus met één Ferrari 550 in hun midden, waarvan de betrouwbaarheid echter een groot vraagteken is. Daarna bevindt zich een compacte groep Porsches, die eveneens een Ferrari in hun omgeving moeten dulden, de 360 Modena van het Franse team JMB.

De koerscommissarissen lieten alle piloten op de startgrid toe, ook zij die het kwalificatieminimum niet lukten, of zelfs geen enkele ronde konden afwerken tijdens de oefenritten (zoals de enige ingeschreven Marcos).

Aangeboden door onze partners