Misbruik leidt tot sluiting parking postkantoor Kortessem

Print
De parking aan het postkantoor van Kortessem is niet meer toegankelijk voor het publiek. Voortaan mogen er alleen nog dienstvoertuigen staan. Tot nog toe mochten ook bezoekers van het postkantoor gebruik maken van de parking. Door de vele misbruiken wordt de toegang nu beperkt.
BR> Sinds de opening van het postkantoor in het centrum van Kortessem een tiental jaren geleden was de parking niet alleen toegankelijk voor de eigen dienstwagens. Ook de mensen die een verrichting kwamen doen in het postkantoor mochten hun wagen korte tijd op de parking achterlaten. De sluiting van de parking heeft vooral te maken met het toenemend aantal misbruiken. Steeds meer mensen gingen de parking ook gebruiken bij bezoeken aan de handelszaken in de omgeving. Volgens postmeester Danny Castermans vonden door deze misbruiken het postpersoneel en de klanten van de post soms geen plaats meer op de parking. Verschillende auto's bleven er regelmatig overnachten.
Een ander argument om de parking te sluiten voor het publiek was dat de jongste tijd schade werd toegebracht aan de dienstvoertuigen van De Post. Dat gebeurde door privé-personen die kwamen parkeren achter het postkantoor. Velen pleegden daarbij vluchtmisdrijf en lieten niets meer van zich horen.
Op de parking waren ook twee plaatsen voorzien voor gehandicapten, die veelvuldig gebruikt werden. Waar dezen voortaan bij een bezoek aan het postkantoor kunnen parkeren, is voorlopig nog onduidelijk. Volgens de postverantwoordelijken mogen gehandicapten in de toekomst echter het bord 'verboden toegang, uitgezonderd voor dienstvoertuigen' negeren en kunnen zij verder vrij beschikken over de parking achter het postkantoor.