Maccabi Haifa uit Champions League gezet

Maccabi Haifa is vrijdag door de Europese voetbalfederatie UEFA uit de Champions League gezet. De landskampioen van Israël bereikte aanvankelijk ten koste van het Finse Haka de derde voorronde van het lucratieve toernooi. De club maakte tijdens de tweede wedstrijd tegen de Finnen echter gebruik van de geschorste Walid Badeer.

BELGA

BR>

Het meespelen van deze speler betekent dat niet Maccabi Haifa maar Haka woensdag met Liverpool strijdt om een plaatsje in het hoofdtoernooi van de Champions League. De Israëliërs hebben nog wel drie dagen de tijd in beroep te gaan tegen de straf. De club kondigde donderdag al aan dat het bij een mogelijke straf gebruik zou maken van die mogelijkheid.

Maccabi Haifa legt de schuld bij de Israëlische voetbalbond. Die zou hebben gezegd dat Badeer zijn schorsing tijdens de eerste wedstrijd tegen Haka heeft uitgezeten. De UEFA kwam er echter achter dat Badeer maar twee wedstrijden heeft overgeslagen. De speler dankte zijn schorsing van drie wedstrijden aan een rode kaart die hij vorig jaar in september opliep tijdens een uitwedstrijd bij het Nederlandse Vitesse Arnhem in de UEFA-beker.

Maccabi Haifa won beide duels van Haka. In Finland werd het 0-1 en voor eigen publiek 4-0. Waldi Badeer speelde tijdens de laatste wedstrijd mee. De UEFA veranderde de 4-0 overwinning daarom in een 0-3 nederlaag.