Beschoten bruid zet bruiloft door in Turkije

Print
Een 22-jarige Turkse bruid, die de avond voor haar huwelijk door een oom in haar buik was geschoten met hagel, heeft haar bruiloft doorgezet en slaagde er zelfs in de gebruikelijke buikdans uit te voeren. Dit hebben kranten maandag bericht.
Een woedende oom, gewapend met een luchtbuks, opende vrijdag het vuur op een pré-bruiloftsfeestje, waarbij de toekomstige bruid, Aynur Tayoglu, acht keer werd geraakt. Ook vijf andere familieleden, onder wie de vader en twee oudere broers van de bruid, raakten gewond.
Tayoglu werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht om de kogeltjes uit haar buik te laten verwijderen. De vader van de bruidegom weigerde echter de bruiloft uit te stellen waardoor de gewonde bruid het ziekenhuis vóór de operatie moest verlaten. De toekomstige schoonvader van de bruid zei dat zijn familie enorme afstanden had afgelegd om de ceremonie in Zonguldak, een kustplaats aan de Zwarte Zee, bij te kunnen wonen. De bruid verbeet daarom haar pijn om met haar nieuwe echtgenoot te dansen en voerde zelfs een buikdans, een traditioneel onderdeel van Turkse bruiloften, op.
De politie arresteerde de schutter, Necati Tayoglu, een oom die in onmin leefde met de familie. Hij zou het vuur op de bruiloftsgasten hebben geopend omdat zijn zoon door de familie van de bruid zou zijn geslagen.