Gewelddadige overval op Brusselse nachtwinkel

Print
In de Bergstraat in het centrum van Brussel hebben twee mannen in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 1.45 uur een gewapende overval gepleegd op een nachtwinkel. De winkelbediende kreeg tijdens de vechtpartij een zware klap op het hoofd. De politie kon even later, na een korte schietpartij, één van de daders oppakken.
Twee mannen, onder meer gewapend met een riot gun, kwamen de nachtwinkel binnen en bedreigden de winkelbediende. Die verweerde zich echter. Er ontstond een gevecht. Eén van de overvallers loste een schot, maar raakte niemand. Vervolgens kreeg de winkelbediende een harde klap met de kolf van een wapen, vermoedelijk de riot gun. Daarna namen de overvallers het geld uit de kassa en vluchtten te voet weg, ieder langs hun kant.
Een ploeg van de federale politie was in de buurt aan het patrouilleren en kon snel tussenkomen. De agenten probeerden één van de daders tegen te houden in de Keizerslaan. Die overvaller haalde echter een handvuurwapen van het type Glock boven en schoot naar de politieagenten. Toen één van de agenten met zijn dienstwapen een waarschuwingsschot loste, gaf de overvaller zich over.