Protest tegen uitgelekt herstelplan

Print
Een delegatie van het gemeenschappelijk vakbondsfront bij Sabena heeft voor het Sabena-house in Sint-Lambrechts-Woluwe betoogd. Met de actie willen ze hun ongenoegen uiten over het dinsdagmorgen uitgelekte herstelplan.
Verschillende kranten maakten dinsdag melding van het herstelplan van topman Christoph Müller dat definitief is goedgekeurd door de raad van bestuur. In het nieuwe besparingsplan worden 1.600 tot 2.000 banen geschrapt.
Müller wil ook 6 Europese en 2 intercontinentale vluchten (Tokio en Washington) opheffen. Verder worden de 2 Brusselse Sabena-hotels, het cateringbedrijf en de cargo-afdeling te koop gezet. De onderhoudsafdeling (Sabena-Technics) zal in tegenstelling tot eerdere berichten voorlopig dan weer niet verkocht worden.
Het nieuwe besparingsplan dat Müller de voorbije dagen uitwerkte, voorziet verder in de inkrimping van de vloot: de huidige 79 toestellen zullen met 15 tot 20 eenheden verminderd worden. De grote Airbussen 321 zouden verdwijnen en blijven slechts 4 Airbussen 320 en 14 toestellen van het kleinere type 319.
Donderdag zal het plan aan de vakbonden worden voorgelegd op een bijzondere ondernemingsraad.