366 miljoen voor memoires Clinton

Print
Bill Clinton staat op het punt de rechten op zijn memoires voor een recordbedrag te verkopen. Dat heeft de New York Times maandag gemeld. Clinton zou op een voorschot kunnen rekenen van meer dan 8 miljoen dollar (9,08 miljoen euro of 366 miljoen frank). Hiermee zou hij zijn echtgenote Hillary, die de rechten op haar levensverhaal voor 8 miljoen dollar som verkocht, overtroeven.
De krant baseert zich op commentaren van uitgevers en adviseurs van de voormalige Amerikaanse president. Eén van de kandidaten om de rechten te kopen zou Simon and Schuster zijn, de uitgeverij die de memoires van Clintons echtgenote op de markt bracht. Ook andere grote uitgevershuizen zouden interesse hebben voor Clintons herinneringen.
Volgens uitgevers is het bod afhankelijk van de "aard van het boek". Persoonlijke herinneringen, bijvoorbeeld over de zaak Lewinsky, zijn voor de boekenhuizen interessanter dan een politiek werk. Het is niet duidelijk of oud-president uitlatingen zou doen over zijn relatie met de Witte Huis-stagiaire.