Herman Brood hoog in Nederlandse hitlijsten

Print
Ruim 4 weken na zijn dood staat Herman Brood bijna aan de top van de Nederlandse hitparade. Het door hem gezongen 'My way' kwam deze week vanuit het niets binnen op de vierde plaats van de Mega Top 100. Het is de hoogste notering die de rockzanger ooit heeft behaald.
Zijn bekende hits als 'Saturday night' en 'Still believe' kwamen niet hoger dan respectievelijk 23 en 30. Alleen 'Als je wint' en 'Never be clever' kwamen in de Top Tien (op de tiende en de negende plaats). Volgens Koos van Dijk, manager van Herman Brood, gaat de opbrengst van 'My way' naar Brenda, Lola en Holly, de drie dochters van de zanger.
Herman Brood nam 'My way' op voor zijn bigband-cd 'Back on the corner'. Uiteindelijk drong hij erop aan om het nummer niet op de cd te zetten. Volgens een woordvoerder van platenmaatschappij BMG had Brood gezegd: 'Breng het maar uit voor je weet wel'.
'My Way' van Herman Brood kwam voor het eerst onder de aandacht tijdens de crematieplechtigheid van de overleden zanger. Op hetzelfde moment speelden twaalf radiozenders de plaat. Sindsdien was er grote vraag naar de uitvoering van Brood. Een videoclip met beelden van Herman Brood op TMF deed de rest.