Hogere winst en omzet voor IPTE

Print
Het Genkse technologiebedrijf IPTE heeft de omzet over de eerste zes maanden van 2001 zien oplopen van 45,60 naar 69 miljoen euro (iets minder dan 2,8 miljard frank), wat neerkomt op een toename met 51%. De omzetstijging was met 80% het grootste in de automateringsdivisie. In contract manufacturing werd een toename van de verkopen met 24% opgetekend.
De nettowinst was 30% hoger en kwam uit op 1,7 miljoen euro. (ongeveer 68 miljoen frank). Op 30 juni stonden er voor een bedrag van 31,6 miljoen euro orders ingeschreven, tegenover 53,8 miljoen euro op dezelfde dag een jaar eerder.
Volgens voorzitter Huub Baren heeft de electronicamarkt zich de laatste maanden niet verbeterd. De huidige situatie blijft erg moeilijk, hoewel de vooruitzichten op wat langere termijn goed blijven. Daarbij verwacht Baren vooral een sterke groei op de Aziatische markt. Voor het volledige boekjaar stelt IPTE een omzetstijging met 30% tot ongeveer 140 miljoen euro (circa 5,6 miljard frank) in het vooruitzicht. Als gevolg van de sterke terugval in de technologiesector is ook de koers van IPTE de jongste maanden op de beurs van Brussel fors gedaald. De cijfers werden gisteren na sluiten van de markt bekendgemaakt, zodat we vandaag pas kunnen zien hoe de beleggers gaan reageren.