Palestijnen weigeren arrestaties uit te voeren

Print
Palestijnse leiders hebben maandag gezegd dat zij niet ingaan op de eis van Israël dat zeven door de Israëlische autoriteiten als belangrijke terroristen omschreven Palestijnse activisten worden gearresteerd.
Israël heeft geëist dat het Palestijnse bestuur van Yasser Arafat een honderdtal militanten achter slot en grendel zet. Zeven Palestijnse activisten, wier namen op een aparte lijst zijn gezet, gelden in de ogen van Israël als echte kopstukken binnen de Palestijnse terreurbeweging en dienen onverwijld te worden gearresteerd.
Zondagavond kwam Israël met deze lijst op de proppen. Omdat zowel de namen als de verblijfplaatsen van de betrokkenen op de lijst stonden genoteerd, alsmede de terreuraanslagen waarvoor zijn verantwoordelijk worden gehouden, leek te worden gesuggereerd dat de zeven hun leven niet veilig zijn, als ze op vrije voeten blijven. De afgelopen tijd zijn vaker Palestijnse activisten door Israëlische agenten geliquideerd.
"Het gaat er niet om of het er zeven zijn of zevenhonderd. Alle Palestijnen zijn het doelwit van de Israëlische raketten. Waarom zou de Palestijnse Autoriteit uitgerekend deze zeven arresteren", luidde het commentaar van Marwan Barghouti, de Fatah-leider van de Westoever, die zaterdag nog het doelwit van een Israëlische aanval was.