Vijf doden bij tunnelbrand in Oostenrijk

Print
Een botsing tussen twee personenauto's heeft maandagmiddag brand veroorzaakt in een tunnel ten noordwesten van het Oostenrijkse Graz. Volgens de Oostenrijkse staatsomroep zijn daarbij zeker vijf doden en vier gewonden gevallen.
BR> De Oostenrijkse politie heeft bij een totaal uitgebrande autowrak Nederlandse kentekens gevonden. Ze gaat ervan uit dat de doden Nederlandse vakantiegangers waren. De andere auto had Oostenrijkse nummerplaten. Het ongeluk gebeurde op de autosnelweg A9 in de 8,3 kilometer lange Gleinalmtunnel, 25 kilometer ten noordwesten van Graz.
Een stationwagen met Nederlandse kentekens is kennelijk zonder duidelijke reden frontaal op een auto uit de streek gebotst, aldus het Oostenrijkse persbureau APA. Dit was ruim twee kilometer van de noordelijke ingang van de tunnel. Beide auto's vlogen onmiddellijk in brand.
Uit de vlammenzee is door een automobilist met een brandblusser een kind gered dat ernstig verbrand maar nog levend naar een ziekenhuis in Graz is gevlogen. Het kind zou de enige overlevende uit de Nederlandse auto zijn.