Taliban arresteert 24 christelijke hulpverleners

Print
Het streng islamitische Taliban-regime in Afghanistan heeft 24 medewerkers van de NGO Shelter Now International gearresteerd, omdat de organisatie zou bijdragen tot de verspreiding van het christendom.
Bij de gearresteerden zijn ook acht buitenlanders, zes vrouwen en twee mannen. De vrouwen zouden Amerikaanse twintigers zijn. Jorge Taubman, directeur van Shelter Now, en een Australiër maken deel uit van de mannen.

De Taliban introduceerden vorig jaar de doodstraf voor elke moslim die zich bekeert tot een andere religie. Wie moslims helpt bij hun bekering komt eveneens in aanmerking. Een Taliban-woordvoerder zei dat de acht hadden "bekend" en om vergiffenis vroegen. Agenten van het ministerie ter bevordering van de deugd en ter preventie van de ondeugd troffen naar eigen zeggen bijbels aan bij medewerkers van de NGO. Een school met 65 kinderen die door Shelter Now werd opengehouden is eveneens opgedoekt. De kinderen gaan naar een heropvoedingscentrum voor islamonderwijs. Shelter Now is als NGO actief met geld uit Duitsland, Groot-Brittannië, Nederland en het wereld-voedselprogramma van de Verenigde Naties, zo meldde Bakhtar. De organisatie is gespecialiseerd in de bouw van noodwoningen en het verstrekken van voedselhulp.