Geen oplossing voor Belgen in Turkije

Print
De onderhandelingen tussen MNG Airlines, Air Alfa en het collectief van reisagentschappen in het dossier van het European Flight Center (EFC) zitten muurvast. Dat zei de advocaat van MGN Airlines. De luchtvaartmaatschappijen gaan in verzet tegen de beslissing van de rechtbank van koophandel.
Het collectief van de reisagentschappen en de luchtvaartmaatschappijen poogden maandag een compromis te bereiken over het lot van de passagiers die een ticket kochten via het EFC en nu geblokkeerd zitten in België en Turkije. De Brusselse rechtbank van koophandel verplichtte de luchtvaartmaatschappijen vorige week de gedupeerde passagiers mee te nemen op straffe van een dwangsom van 1 miljoen frank per passagier die niet kan vertrekken. Maar die weigeren tot nog toe het dwangbevel uit te voeren.
Volgens Francoise Lewalle, advocate voor het collectief, werden er verschillende pistes onderzocht, onder meer het opstellen van een lijst van alle betrokken passagiers, maar hebben de luchtvaartmaatschappijen nog niet gereageerd. Eric Magier, de advocaat van MNG Airlines, zegt dat ze willen meewerken, maar stelt dat een namenlijst onvoldoende is. "Er moeten nog bijkomende bewijzen zijn (zoals vliegtuigtickets)". Intussen gingen MNG Airlines en Air Alfa in verzet tegen de rechtelijke beslissing van 1 augustus. De zaak komt woensdagochtend opnieuw voor de rechtbank van koophandel.