Moordenaar drugsverslaafden Luik aangehouden

Print
De vermoedelijke moordenaar van de drie drugsverslaafden uit Luik, wier lichamen ontdekt werden tussen 20 en 31 juli, is aangehouden. De 33-jarige dakloze Bruno Maes heeft al bekend.
Maes heeft bekend dat hij op 13 juli Laurent Scola heeft vermoord met een steen en een mes. Een andere verdachte voor de moord was aangehouden op 24 juli. Die man werd maandag vrijgelaten.
Maes heeft ook de moord op Jean-Marie Kalkmann bekend, een andere drugsverslaafde. Dat gebeurde op 25 juli in de toiletten van het speelplein van de Citadelle.
De moord op Thierry Amay op 31 juli in zijn woning in de Rue Pied du Thier-à-Liège in Luik werd ook bekend door Maes. Die heeft bekend dat hij zijn derde slachtoffer heeft gedood met een bijl en een hamer. De vermoedelijke dader werd donderdag 2 augustus aangehouden voor het stelen van 14 pakken koffie in een Luikse winkel. Hij werd bovendien al gezocht voor de drie moorden, omdat zijn naam meer en meer circuleerde binnen het Luikse drugsmilieu als dader van de moorden.