WK: aflossingsteam vrouwen Bahamas geeft forfait

Print
EDMONTON - Het aflossingsteam vrouwen 4 x 100 m van de Bahamas, olympisch kampioen en uittredend wereldkampioen, heeft forfait gegeven voor de wereldkampioenschappen atletiek in Edmonton.
Volgens Alpheus Finlayson, lid van het Uitvoerend Comité van de Bahamaanse federatie, is het forfait te wijten aan een gebrek aan valabele spintsters na het uitvallen wegens blessures van de jonge beloftevolle Utica Edgecombe en de ervaren loopster Savatheda Fynes.
"Na het afhaken van Pauline Davis en Eldece Clarke-Lewis kregen we de blessures te verwerken van Edgecombe en Fynes", aldus Finlayson. "Onze Golden Girls zijn dus niet van de partij maar alle hoop gaat nu naar onze Golden Boys op de 4x400 m".

Edgecombe blesseerde zich enkele weken terug tijdens het WK jeugd in het Hongaarse Debrecen (Hon). Fynes, lid van het winnende team op het WK in Sevilla en vervolgens op de spelen in Sydney, blesseerde zich onlangs aan de linkerdij en moet eveneens verstek geven voor de 100 m.
Chandra Sturrup en Debbie Ferguson, de twee andere laureaten van de spelen in 2000, lopen beiden de 100 m, Ferguson eveneens de 200 m.