Lance Armstrong ontgoocheld om kritiek van Greg LeMond

Tourwinnaar Lance Armstrong heeft aangegeven diep ontgoocheld te zijn over de recente uitlatingen van zijn landgenoot en voormalig drievoudig Tourwinnaar Greg LeMond. Deze had zijn twijfels uitgedrukt over Armstrong aangaande zijn relatie met de omstreden Italiaanse sportarts Michele Ferrari.

SPORT

BR>

In een onderhoud met het Amerikaanse magazine 'Sports Illustrated' verklaarde LeMond diep bedroefd te zijn over de relaties tussen Armstrong en Ferrari. Armstrong zegt nu zwaar teleurgesteld te zijn over deze uitlatingen, en hij wil hier zeker eens met LeMond zelf over praten.

In juli gaf Armstrong toe dat hij sedert maart 1999 samenwerkt met Ferrari. Deze Italiaanse sportarts, door LeMond bestempeld als "de kanker van de sport", wordt ervan verdacht een grote rol te hebben gespeeld bij het binnenbrengen en de organisatie van het gebruik van erythropoietine (EPO) in het peloton. In Italië wachten hem twee rechtszaken wegens het hebben en verstrekken van verboden middelen in de sport.

LeMond voegde er verder nog aan toe dat hij heel opgelucht zou zijn te horen dat Armstrong zuiver is, maar dat niemand daarover zeker kan zijn tot aan het proces van dokter Ferrari, dat in september in Italië van start gaat.