Paul de Leeuw in beeld als presentator Zo vader zo zoon

Paul de Leeuw is een serieuze kandidaat om volgend jaar het NCRV-spelletje 'Zo vader zo zoon' te gaan presenteren. Indien dat betekent dat de Vara, de omroep waarvoor hij ruim tien jaar programma's maakte en waar hij momenteel in dienst is als creatief adviseur, om die reden de banden met hem verbreekt, legt hij zich daarbij neer.

GPD

BR>

De als rebels bekendstaande cabaretier/zanger zegt dat de afspraken met de NCRV, de omroep van 'respect en fatsoen', nog niet helemaal rond zijn. «Ik heb nog een gesprek met de directie over de normen en waarden bij de NCRV en of ik daar wel in pas. Ze moeten precies weten wat ze in huis halen en zich volledig achter mij scharen. Ik werd aanvankelijk gevraagd als panellid. Maar we werden het er al snel over eens dat ik daarvoor te dominant ben en beter kan presenteren.» .

De Leeuw is al bijna een jaar niet meer te zien op televisie. In oktober vorig jaar liet hij de Vara weten geen programma's meer te willen maken voor Nederland 3. Volgens De Leeuw kampt het net met een 'gebrek aan bezieling'.