CFP op zoek naar gepensioneerde managers

Het Corporate Funding Programme is op zoek naar gepensioneerden, die voorheen in bedrijven commerciële functies bekleedden, en thans op vrijwillige basis CFP willen helpen bij bedrijven geld los te weken voor ontwikkelingsprojecten. Het CFP, dat geleid wordt door Fons Verplaetse (ex-gouverneur Nationale Bank), werd eind vorig jaar opgericht en is een initiatief van 7 topbedrijven en 6 NGO's.

BELGA

BR>

In april werd een eerste mailing gestuurd naar zo'n 1200 bedrijven in Vlaanderen en Brussel met de vraag geld te storten voor een van de 57 projecten, die voorgesteld werden door de NGO's en nadien beoordeeld op hun merites als "levensvatbaar socio-economisch project" door een selectiecommissie onder leiding van Marc Van Craen, directeur van Export Vlaanderen". In de brief vroeg Verplaetse de bedrijven 0,03 procent te storten van de bruto toegevoegde waarde die ze jaarlijks realiseren.

Bedoeling was op die manier tegen het einde van het jaar 150 miljoen frank (3,71 miljoen euro) in te zamelen. Ondanks de positieve reacties vanuit het bedrijfsleven is de financiële respons volgens CFP-initiatiefnemer Fons Bourgeois momenteel "nog niet wat verhoopt werd". Daarom wil men op vrijwillige basis per provincie een "senior commercieel regiomanager" aantrekken die de bedrijven moet gaan overtuigen geld te storten. Gehoopt wordt op mensen "met goede relaties binnen vooraanstaande bedrijven".

Voor meer inlichtingen: CFP, t.a.v. F. Bourgois, Minderbroedersstraat 12, 3000 Leuven 016/33.27.21.