Delhaize neemt De Wolf over

De Groep Delhaize neemt Supermarkt De Wolf in Boechout over. De Wolf is met een omzet van 1 miljard zowat de grootste zelfstandige supermarkt van België. Belgische supermarktketens als Delhaize of Carrefour kunnen in eigen land nog nauwelijks nieuwe vestigingen openen. De zogenaamde vestigingswet hindert hen in hun bewegingen. De distributeurs hebben daarom een nieuwe strategie opgezet en nemen geregeld onafhankelijke ketens over.

BR>

De Wolf in Boechout is al vele jaren een heel sterk embleem in de regio. Hij werd door Test Aankoop ooit tot de beste supermarkt van het land uitgeroepen. "Wij hadden al die jaren veel respect voor De Wolf" zegt directeur Peter Muylaert van Delhaize. "Wij zijn er daarom uiterst trots op dat wij De Wolf kunnen overnemen. Na de overname zal het bedrijf trouwens verder gerund worden door het huidige management."

Indien de raad van de mededinging haar akkoord betoont zal De Wolf helemaal geïntegreerd worden in de Delhaize Groep. Ook de 160 personeelsleden kunnen de overstap meemaken. Met de nabijgelegen Proxy Delhaize van Boechout zijn afspraken gemaakt. De groep zal nagaan in hoeverre de overname van De Wolf het zakencijfer van de Proxy al dan niet beïnvloedt.