Queen Mum blaast 101 kaarsjes uit

Print
TENNIS
De moeder van de Britse koningin Elisabeth II, de "queen mum", is vandaag 101 geworden. De grootmoeder van alle Britten, die naar eigen zeggen de oudste vrouw van het eiland wil worden, vierde dat op de gebruikelijke manier, ook al verliet ze pas twee dagen geleden het ziekenhuis voor een behandeling tegen bloedarmoede.
De queen mum kwam zaterdag aan haar residentie, Clarence House, de felicitaties ontvangen van haar vele bewonderaars. Zij weigerde daarbij zoals gebruikelijk op de stoel te gaan zitten die haar aangeboden werd.
Het populairste lid van de Britse koninklijke familie kreeg talrijke bloemenruikers en kaartjes aangeboden en groette de aanwezige kinderen die de toelating kregen om tot bij haar te komen. Nadien reed ze in haar golfwagentje langs de mensenmassa (zo'n 7.000 personen).
Ook andere leden van de koninklijke familie waren bij de plechtigheid aanwezig. Het ging onder meer om prins Charles, die net zoals zijn grootje, pas uit het ziekenhuis ontslagen was. Charles viel vrijdag bij een polo-wedstrijd van zijn paard. De dochter van de queen mum, prinses Margaret (70), nam in een rolstoel deel aan de feestelijkheden. Zij kreeg sinds december al twee hartaanvallen. Na de officiële plechtigheid trokken de royals zich terug voor een familiediner.