Dode en tientallen gewonden door zware storm in Beieren

Print
Zware storm en hagelbuien hebben vrijdag grote ravage aangericht in het zuiden van Beieren, bij de grens met Oostenrijk. Een fietser kwam om het leven toen hij tegen een boom werd geslingerd en een vrouw raakte zwaar gewond toen een boom op haar auto viel. Meer dan vijftig andere mensen werden gewond door hagelstenen en afgewaaide dakpannen. Twee kinderen liepen lichte verwondingen op toen een boom op hun tent viel.
Het onweer trok in de namiddag van zuidoost naar zuidwest over Beieren en liet een spoor van verwoesting achter. In de buurt van Rosenheim hagelde het zo hard dat veel bomen al hun loof kwijtraakten. Tientallen geparkeerde auto's raakten beschadigd. De politie kreeg meer dan 700 alarmtelefoontjes binnen.

Elektriciteiskabels knapten, kelders liepen onder water en dakpannen - en soms hele daken - werden afgerukt. In München werden straten geblokkeerd door omgevallen bomen. De snelweg van München naar Salzburg werd ter hoogte van Rosenheim vier uur lang versperd door een overstroming.