Enver Alisic viseert Sporta, Anderlecht en KBVB

Print
BRUSSEL - Enver Alisic, de algemeen directeur van Harelbeke, reageert in een gesprek met Belga furieus op de uitlatingen van Marcel Van Mol, de nationaal secretaris van de spelersvakbond Sporta. Die had eerder op de dag laten weten dat enkele spelers van de tweedeklasser hun club in gebreke stellen omdat ze al vier maanden niet meer betaald worden.
BR> "Wat haalt Sporta zich in het hoofd?", vraagt Alisic zich af. "Die vereniging houdt zich niet aan de spelregels. We werden op geen enkel moment betrokken in de gesprekken. De spelersvakbond zet onze spelers tegen ons op. Dat laten we niet over ons hoofd gaan. Ik heb Sporta een fax gestuurd, reageren ze daarop niet, dan trek ik met mijn grieven naar de UEFA. Dit pikken we niet. Dergelijke problemen moeten intern geregeld worden. Sporta moet met ons overleggen, dat zijn ze statutair verplicht."

Dat er problemen zijn, ontkent Alisic niet. Al vindt hij wel dat die problemen "overdreven" zijn. "De spelers zijn inderdaad al een tijdje niet meer betaald, maar zeker geen vier maanden. Hoogstens twee. De spelers moeten geduld oefenen, dat hebben we hen al meermaals gevraagd."

Alisic wijst met een beschuldigende vinger naar Anderlecht en de Belgische voetbalbond.
"Anderlecht heeft nog steeds niet de 50 miljoen betaald die ze ons schuldig is voor de transfer van Ode Thompson. Hoe wil je dan in godsnaam dat een club als deze zijn schulden betaalt? Op steun van de KBVB in de zaak moeten we ook al niet rekenen. De KBVB, dat is Anderlecht. Commentaar geven is bijna overbodig. We worden toch niet gehoord."
"Wat hier gebeurt, dat zie je nergens anders", gaat Alisic verder. "Maar blijkbaar kennen ze me hier nog niet. Ik ken mijn rechten en zal daar zeker gebruik van maken. Met mij doen ze niet wat ze willen."

De persoonlijke aantijgingen aan zijn adres, deed Alisic af als "nonsens".