Fotograaf portretteert elf soorten drugs

Uit protest tegen de "oorlog tegen de drugs" in de Verenigde Staten, heeft de Iraans-Duitse fotograaf Ashkan Sahihi een wel heel bijzondere fotoreeks gemaakt. Hij nam elf verschillende drugs, diende die toe aan evenveel vrijwilligers en maakte een reeks portretfoto's. Die zijn te zien op de website van het magazine 'Viceland'.

BELGA

"Als de Amerikaanse regering echt een einde wilde maken aan drugsmisbruik, zou er tenminste gepraat moeten worden over legalisering of het verdelen van schone injectienaalden. De oorlog tegen de drugs behaagt enkel christelijke fundamentalisten", fulmineert Sahihi.

De fotograaf portretteerde naar eigen zeggen proefpersonen die niet vertrouwd waren met de drug die hen werd toegediend. "Bijna iedereen had ooit wel een verboden substantie geprobeerd", aldus Sahihi, "alleen crack bleek niet erg populair".

Sahihi's foto's van mensen op crack, speed, mescaline, psilocybine, cocaine, ketamine, hasj, marihuana, lsd, ecstasy en heroine, zijn - met een korte commentaar - te bekijken op