Commissie keurt overname TUI Belgium door Preussag goed

De Europese Commissie heeft de volledige overname van de Belgische reisorganisator TUI Belgium door het Duitse Preussag AG goedgekeurd.

BELGA

De TUI-groep met zetel in Hannover maakt al deel uit van het Preussag-concern, maar haar Belgische dochter, waaronder ook reisorganisator JetAir ressorteert, werd totnogtoe gezamenlijk gecontroleerd door Preussag en de Belgische familieonderneming Imobra NV van de familie Brackx, de vroegere alleenbezitter van JetAir.

Door de goedkeuring door de Commissie vrijdag kan Preussag - wereldleider in de toerismebranche - zijn aandeel van 50 tot 100 pct verhogen en zo de exclusieve controle verwerven over TUI Belgium. In november vorig jaar onderwierp de Commissie de positie van Preussag op de Belgische reismarkt reeds aan een onderzoek. Aanleiding was de overname door het Duitse reisconcern van de Franse touroperator Nouvelles Frontières, die ook in ons land actief is. De Commissie zag geen graten in die overname en heeft er nu dus ook niks op tegen dat TUI Belgium volledig in handen van Preussag komt.