CGU-België wordt dochteronderneming Winterthur-België

De Controledienst voor de Verzekeringen en de Concurrentieraad hebben donderdag het licht op groen gezet voor de overname van de maatschappij CGU-België (Niet-Leven) door Winterthur-Europe Verzekeringen (WEV), de Belgische dochteronderneming van Winterthur Insurance, een business unit van de Credit Suisse Group. Dat werd vrijdag vernomen van WEV.

BELGA

Iets meer dan twee maanden na de ondertekening van de overeenkomst voor de overname, werden donderdag de activiteiten van CGU-België overgedragen aan WEV. Dankzij deze transactie overschrijdt het marktaandeel in verzekeringen Niet-Leven van Winterthur in België voortaan 7 procent.

Voortaan is CGU-België een dochteronderneming van Winterthur-Europe Verzekeringen voor 99,9 procent. Zo wordt Winterthur officieel de derde belangrijkste maatschappij in België die met makelaars opereert. Haar premies stijgen van 23,1 tot 29,4 miljard frank (0,57 tot 0,73 miljard euro) en ze beschikt voortaan, in Niet-Leven, over de belangrijkste marktaandelen in de segmenten Arbeidsongevallen (12,6 procent), Collectieve Gezondheidszorg (10,4 procent), Auto (8,3 procent) en Brand (6 procent). De nieuwe organisatie heeft voortaan 1.700 werknemers in dienst en verzekert bijna 1,5 miljoen gezinnen.

Winterthur-Europe Verzekeringen haalde vorig jaar een omzet van 36 miljard frank (0,89 miljard euro). De overname van CGU is na de overnames van ASG-Arbeidsongevallen, Le Mans Portefeuille Ondernemingen, DBV Portefeuille Leven, Assuranties Groep Josi en De Verenigde Verzekerden, de zesde sinds 1996.